Prosés ngabentuk cacad inklusi dina casting epc

1 cacad inklusi dina castings epc

 

cacad inklusi dina castings epc pisan umum. cacad inklusi dina castings epc mindeng greatly ngurangan sipat castings. Dina waktos anu sami, kusabab bentuk inklusi anu henteu teratur, éta tiasa nyababkeun retakan atanapi bahkan retakan dina tuang nalika jasa. The defects citakan teu ukur ngurangan sipat casting, tapi ogé ngaronjatkeun karasa lokal tina casting alatan defects permukaan, nu bisa kalayan gampang ngakibatkeun permukaan machining kasar, mangaruhan efisiensi motong jeung karuksakan alat. cacad inklusi dina castings epc umumna klaster henteu teratur jeung dénsitas inklusi henteu rata jeung porosity, ogé katelah porosity slag.

 

1.1 Bentuk cacad inklusi dina epc tuang

 

The defects inklusi tina castings epc anu slag, porosity slag sarta inklusi keusik. Bentuk defects mindeng rupa-rupa, tepi bentukna henteu teratur, ukuranana béda, dina sebaran klaster, slag na slag pori umumna hideung jeung kulawu, warna nuansa béda. Aya zat bubuk dina liang cacad, atanapi slag metalurgi anu henteu teratur dina cairan logam, atanapi résidu padet tina pirolisis bahan anu sami, atanapi cet kana zat bubuk abu abu anu henteu teratur atanapi biasa.

 

1.2 Inclusions bagian rawan leungit kapang casting

 

Inclusions dina castings kapang leungit téh gampang lumangsung, sarta aya aturan nu tangtu nurutkeun struktur casting béda, formasi kapang, téhnologi produksi jeung kaayaan. Alesan formasi ieu patali jeung eusi résidu dina logam cair, prosés tuang tekanan négatip, kaayaan aliran logam cair jeung prosés solidification of casting. Pikeun castings baja ipis-walled kalawan lalawanan panas, ngagem lalawanan jeung lalawanan korosi, porosity atanapi slag defects liang gampang lumangsung, utamana dina bagian disambungkeun jeung Gerbang atawa riser. Bagian nu disambungkeun ka casting prosés keusikan casting, aliran keur lila, tetep waktu panas leuwih panjang, baja cair matak overheating bahan, bahan casting lebur parsial, nyerep leuwih gas dina baja cair jeung citakan ku diblokir. akumulasi, cooling baja molten na solidification shrinkage, gampang ngabalukarkeun bagian ieu sanggeus cooling solidification liang formulir, shrinkage porosity, slag defects dicampur.

 

2 Prosés ngeusian casting paeh leungit

 

Casting defects kabentuk dina momen casting ngeusian sarta prosés solidification. Sacara umum, waktu keusikan castings leutik tur sedeng-ukuran ngan sababaraha detik, leuwih ti sapuluh detik atawa puluhan detik, sarta waktu keusikan castings badag ogé réngsé dina sababaraha menit. Béda tina tuang rongga biasa, khususna ngeusian kapang dina tuang epc mangrupikeun panyabab utama formasi cacad inklusi.

 

2.1 ngeusian formulir casting epc

 

Ngeunaan prosés keusikan logam cair tuang busa, morfologi keusikan logam cair, ti gerbang kana tuang, saatos "rongga" kipas logam ngabentuk payun payun, dina pangaruh gravitasi, deformasi logam cair ngeusian deformasi ka handap, tapi sacara umum trend ieu advancing dina arah nu jauh ti gerbang, nepi ka "rongga" dieusi. Bentuk wates kontak antara logam cair sareng bentukna aya hubunganana sareng suhu logam cair, sipat bahan bentuk sareng laju ngeusian. Upami suhu logam cair langkung luhur, dénsitas bentukna langkung alit sareng laju ngeusian langkung gancang, laju kamajuan logam cair langkung gancang. Pikeun alloy aluminium tanpa tekanan négatip tuang, antarbeungeut antara logam cair jeung bentuk bisa dibagi kana opat model: mode kontak, mode clearance, mode runtuhna jeung mode involvement.

 

2.2 Morfologi turbulén jeung pangaruh kantétan témbok tina keusikan logam cair

 

Dina prosés produksi casting kapang leungit, kapang keusik garing ieu tightened ku cara nerapkeun tekanan négatip ka kapang keusik garing salila prosés casting, jadi kapang ngabogaan kakuatan cukup jeung stiffness nolak dampak na buoyancy logam cair, jadi salaku pikeun mastikeun integritas jeung efektivitas kapang dina sakabéh prosés casting na solidification, sarta ménta struktur lengkep casting nu. Tekanan négatip ngamungkinkeun castings alloy hideung matak dina modeu leungit. The kapang keusik garing boga kakuatan cukup jeung stiffness pikeun ngidinan prosés casting pikeun lumangsungna tanpa ngaronjatkeun jangkungna kotak keusik.

 

3 Sumber tina inclusions dina logam cair

 

Inklusi sareng gas dina sumber logam cair kalebet sababaraha aspék, sapertos penampilan produk pirolisis résidu gasifikasi sareng gas, prosés lebur logam cair tina pulp sareng gas, sareng bubur dibentuk ku oksidasi oksida logam cair, aya sababaraha gas. dina suhu luhur cairan logam ngaleyurkeun, sarta lebu kana rongga disegel ", jsb.

 

4 Cara pikeun ngurangan inclusions dina leungit paeh castings

 

4.1 Ngurangan inclusions aslina dina logam cair

 

Ngurangan inclusions dina logam cair saméméh tuang nyaeta cara utama pikeun ngurangan inclusions dina bagian casting baja. Aya seueur cara pikeun ngamurnikeun baja cair. Penyuci cair logam tiasa dianggo, nyaéta, bahan ngumpulkeun slag tiasa dianggo. Inklusi partikel anu langkung alit tiasa diserep kana partikel anu langkung ageung ku ngandelkeun adsorpsi inklusi pikeun ngabentuk partikel inklusi anu langkung ageung, anu mangpaat pikeun ningkatkeun kaayaan dinamis ngambang na.

 

4.2 Ukuran prosés kedah dilaksanakeun pikeun ngirangan inklusi dina cairan logam sareng nguatkeun ngaleungitkeun inklusi.

 

(1) Desain wajar tina tuang sistem riser: sajauh mungkin ngagunakeun kirang ti hiji kotak casting, sajauh mungkin pikeun ngurangan waktu cairan logam dina sistem tuang, nyaeta, pikeun ngurangan atawa ngabolaykeun runner nu; Sababaraha casting dina hiji kotak inevitably bakal nyieun sistem tuang panjang teuing. Nalika cairan logam ngaliwatan sistem tuang, éta gampang pikeun ngahasilkeun kaayaan nu teu tenang jeung Santika dina multi-bend sarta saluran bagian variabel tina sistem tuang, nu ngurangan suhu cairan logam, ngabalukarkeun oxygenation tina cairan logam, scour témbok sisi spate jeung ngaronjatkeun inclusions aslina dina cairan logam.

 

(2) réduksi luyu tina tekanan négatip: tekanan négatip mangrupa alesan penting pikeun ngaronjatkeun kaayaan nu teu tenang disababkeun ku keusikan cair logam. Ngaronjat kaayaan nu teu tenang ngabalukarkeun logam molten keur nyeuseuh jauh sistem gating jeung tembok "rongga", ngabalukarkeun splashing sarta ngabentuk vortices aliran nu gampang aub dina inclusions jeung gas.

 

4.3 Nyegah lebu éksternal asup kana rohangan

 

(1) penampilan "rongga" na segel keusik garing: tuang penampilan sistem na casting penampilan sarta keusik garing antara segel teu gampang ngabalukarkeun keusik garing kana "rongga", sealing utamana gumantung kana palapis nu, kinerja palapis pikeun minuhan sarat. , ketebalan seragam, utamana dina penampilan sudut jero, pikeun nyegah akumulasi palapis kandel teuing disababkeun ku cracking atawa ragrag off.

 

(2) ngurangan bentuk beungkeutan sendi: loba teuing bentukna beungkeutan sela, gampang ngabalukarkeun teuing robah dina jumlah lem dipaké dina sela, hasilna napel sendi gilig atawa kerung.

 

(3) sajauh mungkin ngagunakeun alus foaming molding penampilan casting jeung casting penampilan sistem: lamun kusabab bets produksi ngan bisa ngagunakeun penampilan motong piring, penampilan beungeut ogé kudu leres diolah, digosok tur bersih, lamun perlu. , kalayan némpelkeun ngeusian pikeun ngahaluskeun sela sareng liang lokal.

19


waktos pos: Sep-14-2021