kamajuan panalungtikan coatings pikeun ductile beusi epc casting

beusi tuang Nodular, salaku jenis bahan beusi tuang kakuatan tinggi jeung sipat deukeut baja, boga kaunggulan ongkos manufaktur low, ductility alus, kakuatan kacapean alus teuing jeung lalawanan maké, sarta sipat mékanis alus teuing.  Hal ieu loba dipaké dina ranjang mesin, klep, crankshaft, piston, silinder jeung bagian séjén mesin mobil.  Leungit kapang casting téhnologi nyaéta jenis téhnologi tanpa permukaan parting,  The deukeut net ngabentuk metoda casting precision kompléks tanpa keusik loba dipaké dina produksi baja tuang, beusi tuang, alloy aluminium sarta bagian alloy magnésium.  Lost mode beusi ulet, dijieunna tina  Kusabab eusi karbon anu luhur, ékspansi grafitisasi sareng ciri-ciri sanésna nalika padet, kerut permukaan tuang, rohangan shrinkage sareng porosity, karbon hideung sareng cacad sanésna sering disababkeun ku kinerja palapis anu goréng.  Salaku hasilna,  Ngaronjatkeun sipat palapis of epc mangrupa link penting pikeun mastikeun casting ngahasilkeun.  

Dina produksi epc, kualitas palapis pohara penting pikeun kualitas casting.  Lapisan Epc kedah gaduh perméabilitas anu hadé, kakuatan, sintering sareng sipat peeling  Sapertos kinerja.  Ayeuna, panalungtikan umumna dilaksanakeun dina sipat kerja palapis, mékanisme interaksi antara palapis sareng produk dékomposisi EPS, pangaruh palapis dina kualitas tuang sareng palapis komposit permukaan.  Panalungtikan, dina perbaikan komposisi palapis, rasio aditif kinerja palapis, prosés persiapan palapis.  Ti produksi jeung pamakéan palapis epc, produksi palapis kudu standarisasi  Prosés persiapan, ngahasilkeun casting tinggi;  Pasar palapis casting kapang anu leungit kacau, rumus palapis rumit sareng mahal, prosés persiapan pajeujeut, bahkan komposisi rumus anu salah.  Ieu mah ngan ukur mangaruhan ngahasilkeun epc casting, tapi ogé hinders ngembangkeun EPC téhnologi jeung industri palapis.  

1 Syarat palapis beusi pangleuleusna dina tuang epc  

Suhu tuang beusi tuang nodular biasana 1380 ~ 1480 ℃, rada langkung handap tina tuang baja. Dénsitas beusi tuang nodular nyaéta 7.3g / cm3, langkung luhur tibatan magnesium sareng alloy aluminium, janten cair beusi tuang nodular.  Pangaruh panas sareng gaya dina palapis nalika ngeusian langkung penting tibatan magnesium sareng alloy aluminium.  Dina prosés beusi pangleuleusna ti epc, palapis jalan kusabab prosés tekanan négatip vakum  Dina kaayaan nagara, di hiji sisi, sisi jero palapis kedah nolak tekanan dinamis sareng tekanan statik tina cairan beusi pangleuleusna suhu luhur, sareng bédana tekanan jero sareng luar palapis ageung, sareng palapisna gampang. lamun kakuatan suhu luhur teu cukup  Ngabalukarkeun casting permukaan sag atawa malah casting deformasi.  Beusi tuang nodular dicirikeun ku suhu tuang anu luhur sareng dékomposisi gancang EPS. Produk gas nyababkeun seuseueurna produk dékomposisi, kalebet sajumlah cair  produk kaayaan sarta padet.  Produk dékomposisi dihasilkeun dina jumlah badag sarta eusian sakabeh rohangan palapis, guna nyingkahan kagagalan produk dékomposisi pikeun ngurangan palapis nu, hasilna pori beusi pangleuleusna ti sarta wrinkles.  Lapisan kudu boga perméabilitas hawa alus pikeun lumangsungna defects kayaning kulit jeung déposisi karbon.  Indéks kinerja palapis kudu dikawasa dina rentang lumrah di mangaruhan kakuatan sarta perméabilitas palapis nu.  The refractoriness, sipat sinter, bentuk agrégat jeung ukuran partikel boga pangaruh langsung kana kakuatan sarta perméabilitas palapis epc.  Dina prosés persiapan palapis, tulang tahan seuneu  Pilihan bahan hususna penting.  

2 Formulasi sareng prosés palapis beusi pangleuleusna pikeun epc  

agrégat refractory mangrupakeun komponén utama palapis. Kinerja palapis raket patalina jeung sipat fisik jeung kimia agrégat refractory.  Pamakéan suspénsi nyegah agrégat refractory dina cet  Sedimentasi, ku kituna palapis ngabogaan thixotropy alus.  Salila prosés tuang, palapis kudu ngalaman éfék termal kuat, sarta pamakéan sanyawa tina binders béda ensures persiapan palapis.  Lapisan ngagaduhan kamampuan pikeun ngajaga kakuatan dina sauntuyan suhu.  Palapis tina bahan baku pikeun formasi palapis nyiapkeun, palapis jeung drying tilu prosés utama.  palapis kualitas luhur  Bahan salian kinerja alus, kinerja téhnologis ogé pohara penting, persiapan palapis, prosés palapis kudu basajan, operasi merenah, permukaan palapis lemes, euweuh pinhole, retakan jeung saterusna.  

3 Sipat palapis tina beusi pangleuleusna epc casting  

3.1 kakuatan palapis  

Salaku palapis palapis refractory dina beungeut bentuk, palapis mode vanishing kalawan kakuatan tinggi teu ngan bisa ningkatkeun kakuatan sarta stiffness bentukna, tapi ogé bisa dipaké salaku cair logam jeung kapang.  The panghalang éféktif antara keusik ensures yén palapis nu bisa tahan tekanan dinamis sarta statik sarta tekanan adsorption éksternal dibawa ku suhu luhur logam prosés keusikan cair, sarta ngurangan keusik mékanis nempel tina casting nu.  Jadi kakuatan palapis mangrupa indéks penting pikeun ngukur kinerja palapis.  

3.2 Ulikan ngeunaan porosity na perméabilitas coatings  

tuang logam molten, penampilan EPS dina aksi suhu luhur gancang dekomposisi gasification, jeung hareup cair logam maju, produk dékomposisi tina rongga ngaliwatan ngurangan palapis, cairan logam.  Pelepasan kapang ngeusian sareng produk dékomposisi aya dina kasatimbangan dinamis.  Lamun perméabilitas hawa tina palapis nu teuing low, produk dékomposisi teu bisa discharged tina rongga dina waktu, nu bakal ngakibatkeun pori jeung defects déposisi karbon handapeun kulit casting nu.  Teras salajengna.  Lamun perméabilitas hawa tina palapis nu teuing tinggi, laju keusikan kapang gancang, gampang ngabalukarkeun keusik mékanis nempel.  Kalayan paningkatan ketebalan palapis, pangaruh dénsitas palapis dina perméabilitas hawa bakal turun laun-laun.  perméabilitas tinggi  Lapisan ngagaduhan diaméter partikel rata-rata anu langkung ageung sareng distribusi ukuran partikel anu langkung lega.  

4 Pangaruh palapis dina cacad nodular beusi tuang  

4.1 Pangaruh palapis on casting surfaces wrinkling defects  

Dina casting mode leungit, nalika penampilan EPS meets prosés dékomposisi cairan logam-suhu luhur, produk dékomposisi cair kabentuk ngambang dina beungeut cairan logam atawa lengket palapis nu, nu hese sagemblengna decomposed.  Nalika logam  Nalika cairanana leuwih tiis sarta solidified, tegangan permukaan résidu decomposed béda ti logam cair. Salaku casting shrinks, wavy atanapi trickle tilep kabentuk dina kulit casting.  

4.2 Pangaruh palapis dina casting deposisi karbon defect  

Cacat déposisi karbon disababkeun ku jumlah badag karbon dihasilkeun adsorbed dina beungeut palapis nu, nu teu bisa discharged tina rongga jeung taat kana beungeut casting nu. Ieu biasana reflected dina casting salaku pilem karbon jeung beungeut caang.  Concave of casting ieu ngeusi karbon hideung, jsb.  Dina produksi epc, cacad casting raket patalina jeung bahan penampilan, komposisi casting, palapis jeung prosés casting.  

5 Arah Panalungtikan ngeunaan coatings pikeun ductile beusi epc casting  

beusi tuang Nodular leungit casting kapang, kusabab hawa tuang tinggi na, penampilan busa generasi gas badag, casting compaction négatip.  The palapis beusi matak nodular ieu subjected kana logam molten salila keusikan kapang  Pangaruh scour kuat sarta bédana tekanan internal tur éksternal, palapis kudu boga kakuatan alus dina suhu luhur, guna nyegah prosés aliran cairan logam disababkeun erosi of palapis jeung mangaruhan tabel casting.  Kualitas permukaan, ku kituna komposisi sareng sipat agrégat refractory sareng pangaruh aditif kana kakuatan palapis janten konci pikeun ningkatkeun kinerja palapis.  

20 


waktos pos: Nov-05-2021