Panalungtikan ngeunaan analisis ongkos produksi jeung kontrol casting investasi

Investasi casting produksi utamana ngawengku opat prosés: persiapan modul, persiapan cangkang, lebur alloyjeung casting perlakuan pos. Kusabab métode prosés henteu ngan rupa prosés, aliran produk Complex, siklus produksi panjang, sarta prosés casting pisan profésional. Ku alatan éta, konsumsi bahan produksi ti input ka kaluaran teu intuitif jeung jelas, sarta rupa-rupa pamakean rumit sarta jumlahna teu gampang Dina waktu nu sarua, alatan prosés casting béda ngahasilkeun sarta ngahasilkeun, kitu ogé ngaronjatna investasi dina panyabutan lebu jeung perlindungan lingkungan, ngarah ka casting investasi analisis ongkos perusahaan jeung kontrol ongkos Sistim nu leuwih hese.

1. Komposisi dasar biaya produksi perusahaan casting investasi

Biaya produksi casting investasi nujul kana biaya langsung patali jeung produksi jeung operasi usaha. Biaya produksi casting investasi dibagi kana biaya bahan, ongkos kuli langsung jeung ongkos manufaktur. Biaya lingkungan anu misah kaasup kana biaya produksi castings investasi.

1.1 Biaya bahan

Biaya bahan langsung anu dianggo ku perusahaan dina prosés manufaktur produk sacara koléktif disebut biaya bahan, anu tiasa dibagi kana sababaraha bahan baku sareng bahan utama anu janten éntitas utama produk dumasar kana fungsi anu béda. Suluh jeung kakuatan dikonsumsi ku prosés; Digabungkeun sareng éntitas utama produk, atanapi nyumbang kana formasi produk sareng konsumsi bahan bantu.

1.2 Buruh langsung

Ngarujuk kana gajih sareng karaharjaan pagawé produksi anu langsung ilubiung dina produk manufaktur.

1.3 Biaya Manufaktur

Ngarujuk kana rupa-rupa biaya administrasi anu ditanggung ku unggal unit produksi perusahaan casting investasi pikeun organisasi sareng manajemén produksi, ogé biaya pangropéa sareng biaya depreciation mesin sareng alat.

1.4 Biaya kualitas

Biaya kualitas ngarujuk kana total biaya perusahaan pikeun mastikeun tingkat produk anu diatur sareng total manajemén kualitas, ogé karugian anu disababkeun ku gagalna ngahontal standar kualitas anu ditangtukeun.

1.5 Biaya Lingkungan

Biaya lingkungan ngarujuk kana biaya anu dicandak atanapi diperyogikeun pikeun nyandak ukuran pikeun dampak produksi tuang dina lingkungan saluyu sareng prinsip tanggung jawab lingkungan, ogé palaksanaan tujuan lingkungan ku perusahaan Biaya sanés anu dibayar ku standar sareng syarat. utamana ngawengku aspék handap :( 1) biaya ngirangan émisi polutan (2) biaya pamulihan, panggunaan deui sareng pembuangan (3) biaya pengadaan héjo (4) biaya manajemén lingkungan (5) biaya kagiatan sosial pikeun perlindungan lingkungan (6) biaya leungitna lingkungan

2. Investasi casting akuntansi biaya bahan produksi

Biaya bahan mangrupikeun komponén utama biaya casting investasi. Dina produksi sabenerna casting, bets bahan mindeng dihakan ku rupa-rupa castings. Kumaha carana sangkan biaya bahan lumrah

Pangumpulan sareng distribusi produk anu béda-béda kedah dipikirkeun. Numutkeun aliran prosés produksi casting investasi, biaya bahan bisa dikumpulkeun sarta disebarkeun dina konsumsi kapang jeung kapang cangkang Bahan, konsumsi muatan 3 aspék utama.

2.1 Konsumsi kapang

Dina casting investasi, bahan paeh bisa didaur ulang. Konsumsi kapang dina produksi utamana diwangun ku leungitna recovery sarta residual leungitna ngaduruk lilin. Nalika prosés ngolah kapang dasarna tetep, éta tiasa diukur Ngitung kuota konsumsi sareng akuntansi biaya.

2.2 Jenis cangkang konsumsi bahan

Bahan cangkang kaasup bubuk refractory, keusik, binder jeung saterusna. Bahan baku anu dikonsumsi pikeun nyieun cangkang aya hubunganana sareng aréa permukaan cangkang. Nalika bahan cangkang, jumlah lapisan palapis jeung prosés geus tangtu, anjeun tiasa nganggo aréa permukaan kapang Grup atawa tipe beurat cangkang ka allocate biaya bahan.

2.3 Konsumsi muatan

Bahan logam tina casting investasi dilebur luyu jeung tungku. Nalika ngitung input muatan, tungku dicandak salaku unit, sareng bahan logam sareng tuang unggal tungku dirékam dumasar kana "nomer tungku" Spésiés sareng kuantitas.

2.4 Akunting biaya bahan tuang

Ngaliwatan akuntansi luhur, kami geus diitung biaya leungitna kapang pikeun jenis nu tangtu casting produk tunggal, biaya bahan cangkang consumable pikeun produksi produk tunggal jeung biaya bahan logam pikeun produk Unit.

3. Cara ngadalikeun biaya produksi perusahaan casting investasi

Dina sakabeh investasi casting biaya produksi biaya bahan nyaeta proporsi pangbadagna tur pangaruh, jadi kadali biaya bahan mangrupa fokus kontrol ongkos sakabeh. Sacara umum, tenaga kerja langsung sareng biaya manufaktur gaduh sakedik pangaruh kana biaya produksi, tapi dina kasus khusus, biaya kualitas sareng biaya lingkungan, sapertos laju ngahasilkeun prosés sareng tingkat nolak, ogé gaduh pangaruh anu ageung kana dampak biaya produksi. Pikeun faktor anu mangaruhan biaya produksi perusahaan, perlu pikeun ngarumuskeun ukuran kontrol anu dituju.

3.1 Ngurangan konsumsi bahan

Dina produksi sabenerna, bahan dina kuota prosés kudu disiapkeun jeung dialokasikeun nurutkeun rencana produksi, sarta bahan teu langsung dipaké dina produksi produk teu dina kuota konsumsi bakal dipariksa step by step distribusi bets, ku nyimpen bahan widang ka ningkatkeun laju utilization bahan, ku optimizing prosés pikeun ngalakonan babandingan ilmiah jeung lumrah bahan, pikeun ngurangan babandingan inovasi bahan anyar Biaya.

3.2 Ningkatkeun ngahasilkeun prosés jeung ngurangan casting laju nampik

Desain prosés sareng manajemén situs mangrupikeun dua faktor utama anu mangaruhan hasil prosés. Reformasi prosés kudu dilumangsungkeun ngaliwatan verifikasi prosés saméméh investasi massa jeung latihan kualitas luhur prosés désainer Inovasi, pikeun ngaronjatkeun kinerja produk jeung ngahasilkeun prosés, ngurangan biaya produk. Ku ngaronjatkeun akurasi tuang tina casters na optimizing proses widang, laju utilization cair alloy bisa ningkat. Optimalkeun manajemén situs.

3.3 Ngirit énergi sareng ngirangan konsumsi énergi

Konsumsi énergi industri foundry akun pikeun 23% ~ 62% tina konsumsi énergi industri mesin. Konsumsi énergi utamana coke, batubara jeung listrik, dituturkeun ku hawa dikomprés, oksigén jeung cai. Industri Foundry di Cina The efisiensi énergi ngan 15% ~ 25%. Contona, parabot smelting jeung smelting konsumsi énérgi akun pikeun ngeunaan 50% tina konsumsi énergi sakabeh produksi casting. Ngaronjatkeun alat smelting mundur bisa ngurangan konsumsi énergi casting produksi konci The.

3.4 Nguatkeun perlindungan lingkungan sareng ngamajukeun pengobatan sareng daur ulang limbah tuang

Daur ulang runtah henteu ngan ukur ngirangan leungitna bahan anu relevan, tapi ogé langsung ngirangan biaya. Dina waktu nu sarua, tina sudut pandang biaya lingkungan, masalah perlakuan runtah aya dina hemat ongkos casting Sapertos perlakuan ahir jeung daur ulang tina keusik runtah cleaned sanggeus casting cangkang, nyimpen ongkos, ngurangan runtah énergi jeung ngurangan polusi lingkungan.

3.5 Ningkatkeun produktivitas tanaga gawé

Ningkatkeun produktivitas Buruh tiasa ngirangan biaya tetep per unit produk. Ningkatkeun produktivitas tanaga gawé, perlu terus ningkatkeun tingkat produksi mechanized, pamakéan téknologi anyar, Prosés anyar, pikeun ngahontal Spésialisasi.

9


waktos pos: Aug-26-2021